TALO toetab õpetajate palgatõusu nõuet

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnekoosolek Raadiomaja ees õpetajate palgatõusu toetuseks.
Kõnekoosolek Raadiomaja ees õpetajate palgatõusu toetuseks. Foto: Toomas Huik

Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioon TALO teatas täna, et toetab haridustöötajate  nõuet õiglase  ja konkurentsivõimelise töötasu kehtestamiseks.


«Jagame ühist muret kompetentsi ja head tööd väärtustava töötasupoliitika puudumise pärast riigis. Sõltumata sellest, kas tööandjaks on riik, omavalitsus, avalik- või eraõiguslik institutsioon,» seisab TALO avalduses.

«Madal töötasu kahandab inimeste enesehinnanguid, kasvatab sotsiaalseid pingeid, sunnib elamisväärse töötasu nimel jätma õpitud ameti, halvimal juhul leidma äraelamiseks tööd väljaspool Eestit. Me oleme nüüd kõik selle olukorra tunnistajad,» nenditakse avalduses.

«Pöördume riigikogu ja valitsuse poole – võtke ükskord vastutus ja püüdke lahendada konkreetsete otsuste kaudu pikaaegne ebaõiglus õpetajate töö madalaks hindamisel. Näidake üles eelkõige vastutustunnet enda ja oma ametiaja vastu - hinnake haritud ja kultuurseid teovõimelisi ühiskonnaliikmeid,» kutsub TALO võimulolijaid üles.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles