Pealinna koolijuntsude loosipakkide hind erineb neli korda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosipakkide vahetamise komme pole koolides veel kadunud.
Loosipakkide vahetamise komme pole koolides veel kadunud. Foto: Corbis / Scanpix

Kui Gustav Adolfi Gümnaasiumi esimese klassi vanemad leppisid kokku 200-kroonise kingi tegemises, siis Westholmi koolis piirduti neli korda odavama kingiga.

Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi 1. klassi juntsude emad-isad otsustasid, et iga laps viib tänavu kooli vähemalt 200 krooni maksva kingipaki, mis siis laste vahel välja loositakse, kirjutab Õhtuleht.

Koolijuhi Hendrik Aguri sõnul on tegemist vanemate algse entusiasmiga ja sooviga midagi erilist osta ning tema arvates jahtub see ind õigepea.

Jakob Westholmi gümnaasiumis pisipoega koolitava isa sõnul tehti selles koolis 50-krooniseid kinke, mis pisteti jõulukotti, kust lapsed endale kingi huupi välja tõmbasid.

Teise eliitkooli, 21. keskkooli juht Naima Toominga sõnul pole klassisisesed kingid enam populaarsed ja iga klass neid ei teegi, tehtud kingid aga maksavad 75 kuni 100 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles