Lasnamäe vene kiriku ehitus seisab rahapuudusel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe õigeusu kirik.
Lasnamäe õigeusu kirik. Foto: Uwe Gnadenteich

Lasnamäele rajatava õigeusukiriku ehitus seisab juba pikemat aega, sest ehitustööde jätkamiseks pole raha.


«Viimati tehti siin tööd suvel. Sellest ajast on vaikus, raha lihtsalt pole,» laiutab pooleliolevat ehitist valvav mees käsi. Praegu liiguvad ehitusobjektil vaid tühjade aknaavade ette pandud kiletükid, mida tuul püüab sealt ära kiskuda.

Et kompleks lõpule viia, on vaja veel umbes kolme miljonit eurot, kuid kuna praegu laekub keskmiselt 200 000-250 000 eurot aastas, ollakse sunnitud tööd peatama nii kauaks, kuni järgmise etapi alustamiseks vajaliku summa koos on, prognoosis ehitustööde juht suvel.

Septembris palus Tallinna linnapea Edgar Savisaar kultuuriministeeriumilt toetust kiriku territooriumile pühapäevakooli hoone ehitamiseks. Kultuuriminister Rein Lang teatas tookord et tõenäosus, et ministeerium pühapäevakooli ehitust toetab on nullilähedane. «Selleks ei ole mingeid vahendeid ette nähtud,» ütles Lang ERR-i uudisteportaalile.

Kaitsepolitsei avalikustas mullu detsembris dokumendi, millest selgub, et Savisaar küsis Venemaa Raudtee presidendilt Vladimir Jakuninilt 1,5 miljonit eurot toetust. Savisaare kinnitusel küsiti raha Lasnamäele kerkiva vene kiriku ehituse toetuseks, kuid kaitsepolitsei andmetel lubas Jakunin raha Keskerakonnale parlamendivalimisteks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles