Laupäeval saab prügi kaardistada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeme Ära kommunikatsioonijuht Tiina Urm ja Jõelähtme valla keskkonnaametnik Liis Truubon kannavad järjekordse prügihunniku kaardile.
Teeme Ära kommunikatsioonijuht Tiina Urm ja Jõelähtme valla keskkonnaametnik Liis Truubon kannavad järjekordse prügihunniku kaardile. Foto: Raigo Pajula

Homme, 22. oktoobril, on võimalik koos teiste huvilistega vabas looduses prügikohti jahtida – Teeme Ära tiim kutsub kõiki Harjumaad kaardistama.


«Vastavalt oma kodukandile või eelistustele saab valida kolme erineva kogunemispunkti vahel või minna suisa omapead kaardistama, valides endale kõige meelepärasema kaardistatava valla. Kõigis kogunemiskohtades alustatakse kell üheksa hommikul,» rääkis Teeme Ära kommunikatsioonijuht Tiina Urm.

Enda osavõtust saab märku anda Teeme Ära veebilehel.

Lisaküsimustele laupäevase ühiskaardistamise osas vastab Agni Kaldma telefonil 518 4573 või meiliaadressil agni@elfond.ee.

Prügi kaardistamisel on abiks globaalne prügi kaardistamise tööriist – World Waste Map, mis on loodud eesmärgiga prügistamise probleemile laiemat tähelepanu tõmmata nii kohalikul kui ülemaailsel tasandil ning aidata läbi vabatahtlike kaardistajate tegevuse koguda andmeid tulevaste koristusaktsioonide jaoks.

Tegemist on online maailmakaardiga, kuhu saab prügi asukohti märkida igast maailma punktist. Kõige lihtsam on seda teha tasuta allalaetava mobiiliaplikatsiooni abil – hetkel on olemas rakendused iPhone’i ja Android telefonide kasutajatele. Kuid kaardistada on võimalik ka gps-seadmega või fotoaparaadiga. Sel juhul tuleb lihtsalt hiljem veebilehel prügipaikade fotod üles laadida ja täpsed koordinaadid/prügipunkti asukoht määrata.


Täpsemad juhendid on üleval liikumise kodulehel: www.teemeara.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles