Tallinnas algas Tedre tänava remont

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont Tedre tänaval tekitab liiklustakistusi.
Teeremont Tedre tänaval tekitab liiklustakistusi. Foto: Mihkel Maripuu

Ühel Kristiine linnaosa halvemas seisus oleval teel, Tedre tänaval algas täna kauaoodatud remont.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul saab Tedre tänav remondi tulemusena korraliku teekatte, liiklus muutub sujuvamaks ning ohutumaks. Rekonstrueerimise käigus rajatakse puuduvad kõnniteed, lahendatakse sadevete  ärajuhtimine, uuendatakse elektrisüsteem, tänavavalgustus ja sidekanalisatsioon. Tööde lõppfaasis paigaldatakse uued liiklusmärgid ja taastatakse haljastus.

Kristiine linnaosa vanema Andrei Novikovi sõnul on Tedre tänava täies mahus rekonstrueerimise asjus linnaosavalitsuse poole pöördutud korduvalt. Tööde algus on tehnilistel põhjustel viibinud rohkem kui aasta.

«Projekteerimisel selgus, et piirkonnas on vajalik üle minna uuele pingesüsteemile, millega omakorda kaasneksid suured muudatused projektdokumentatsioonis ning ehitustööde mahtude märkimisväärne suurenemine,» sõnas Novikov. «Paraku osutus sõidutee kõigi kavandatud tööde jaoks liiga kitsaks. Valikuvõimalused puudusid – kraavid oli vajalik likvideerida ning sama otsus tuli langetada ka olemasolevate vanade puude osas. Suurt osa elanikke selline lahendus ei rahuldanud. Projekteerimine peatati. Algasid aeganõudvad selgitustööd ja läbirääkimised. Arutelude tulemusena jõudsime otsusele, et  kõnniteedest tulenev turvalisus on tähtsam kui eakad puud.»

Töid teeb AS Lemminkäinen Eesti,  lepingu kogumaksumus on 1,09 miljonit eurot. Tedre tänava remont Nõmme tee ja Kotka tänava vahelisel lõigul algas täna ning lõpeb 2012. aasta suvel. Lemminkäinen Eestiga on kokku lepitud tööde korraldus, mis tagab selle, et elanikud pääsevad  sõidukitega oma kodudeni takistusteta. Tõrkeid võib esineda kuni mõne päeva ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles