Tallinnas arutatakse «mägede» tulevikku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe
Lasnamäe Foto: Toomas Huik

Poole sajandi vanuste paneelmajadega elurajoonid nagu Mustamäe vajavad terviklikku uuenemisprogrammi, leiab Tallinna visiooninõukoda ja algatab selleteemalise arutelu.

16. novembril toimuv Tallinna 9. visioonikonverents pealkirjaga «Uus elu mägedele» keskendub nii moraalselt kui füüsiliselt vananenud elurajoonide uuendamisele. Näiteid esitatakse Berliinist, Moskvast ja Mustamäelt.

«Peatselt möödub 50 aastat esimeste elamute rajamisest Mustamäele,» mainis Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. «Ehitamise ajal elueaks määratud 25 aastat on neil elamutel juba kahekordselt ületatud ja seega viimane aeg selgusele jõuda, kuidas mitte ainult üksikutesse hoonetesse, vaid tervetesse elurajoonidesse uus elu sisse puhuda.»

Sel nädalal olid Tallinna linnavolikogu juures tegutseva visiooninõukoja liikmed õppereisil Berliinis, et tutvuda terviklikult uuendatud elamupiirkondadega. Sealset praktikat on kavas tutvustada ka Tallinna visioonikonverentsil.

«Linnakeskkonna ajakohastamise teema pole aktuaalne ainult Tallinnas, vaid ka teistes linnades, kuhu omaaegne mass-ehitus on jätnud pärandiks hulga energiakulukaid ja vananenud suurpaneelmaju,» selgitas Vitsut. «Berliinis ja küllap nii mõneski teises linnas on nende hoonetega süsteemselt tegeldud. Küsimus pole üksnes selles, kuidas muuta majad soojapidavaks ja väliselt ilusamaks, vaid ka nende majade füüsilises kestmises ja kaasaegsetele nõuetele vastavuses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles