Vitsuti jätab sotside avaldus ükskõikseks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut sai linnavalitsuselt volitused lisaeelarve riigikohtus vaidlustada.
Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut sai linnavalitsuselt volitused lisaeelarve riigikohtus vaidlustada. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest esimees Toomas Vitsut ütles, et sotside avaldus algatada tema vastu umbusaldus jätab teda ükskõkseks.

«Sotsid ei ole mind linnavolikogusse valinud. Või mäletate, et mõni sots andis hääle minu valimisel volikogu esimeheks?,» vastas ta Tallinnapostimees.ee küsimusele, kuidas ta kommenteerib sotside algatust. «Seega jätab nende avaldus ükskõikseks.»

Sotside avaldus oli põhjustatud sellest, et eile kiitis linnavolikogu heaks Vitsuti ettepaneku tõsta 1. jaanuarist fraktsiooni moodustada võivate saadikute arvu viiele, mille tõttu sotside kolmeliikmeline fraktsioon lakkab olemast.

Ühes sellega kaotab töö ka sotside Tallinna piirkonna juht ning linnavõimu äge kritiseerija Jaak Juske, kes töötab praegu sotside fraktsiooni nõunikuna.

Umbusaldamist on lubanud toetada ka Reformierakond.

Linnavolikogu koguneb uuesti 22. jaanuaril.

Umbusalduse läbiminekuks pole opositsioonil endal siiski piisavalt hääli, sest 63-liikmelises volikogus on Keskerakonnal 32 saadikut.

Lisaks on keskpartei poolt reeglina hääletanud ka mitu fraktsioonivaba saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles