Holsmer: keskerakondlastes on kogunenud pime viha

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna Tallinna volikogu fraktsioon kavatseb ühineda sotside algatusega umbusaldada keskerakondlasest volikogu esimeest Toomas Vitsutit.


«Hea tava on see, et volikogu ei tee korralduslikke otsuseid, mis puudutavad parasjagu ametis olevat volikogu koosseisu,» märkis fraktsiooni juhtiv Remo Holsmer. Ta lisas, et Keskerakonna otsus sotside fraktsioon kaotada on täielik sigadus ja pealinna poliitikas oli eilne õhtu halvas mõttes uus tase.

«Mulle tundub, et korruptsiooniskandaalidesse mässitud keskerakondlastes oli kogunenud pime viha kellelegi lihtsalt ära panna,» lausus Holsmer.

Holsmer ütles, et kuna Keskerakond sülitas eile demokraatlikele väärtustele ja ei austa oma partnreid volikogus, siis Reformierakond kindlasti ühineb sotside algatatud umbusaldusavaldusega.

«Toomas Vitsuti põhjendusi sotside fraktsiooni kaotamise kohta oli eile volikogu saalis piinlik kuulata,» märkis ta. «Pealinna kõige kõrgema ametiposti kandjalt ootaks vähe enamat, aga mis parata.»

Linnavolikogu koguneb uuesti 22. jaanuaril.

Umbusalduse läbiminekuks pole opositsioonil endal siiski piisavalt hääli, sest 63-liikmelises volikogus on Keskerakonnal 32 saadikut.

Lisaks on keskpartei poolt reeglina hääletanud ka mitu fraktsioonivaba saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles