Maavanem hakkab uurima karistatud Tallinna linnaametniku juhtumit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastate eest korraldas Mart Külvi maonäitusi.
Aastate eest korraldas Mart Külvi maonäitusi. Foto: Toomas Huik

Harju maavanem Värner Lootsman algatas järelevalvemenetluse Tallinna linnavalitsuse aktide üle, mis puudutavad kohtu poolt karistatud Pirita linnaosa haldussekretäri Mart Külvi töötamist linnaametnikuna, kuigi see on seadusega vastuolus.

«Kui Pirita linnaosavalitsus pole hoolimata osundatud seaduserikkumisest üles näidanud soovi tagada seaduslik kord, siis peab olema võimalus jä

Maavanema sõnul jõudis ta pärast erinevate seaduste analüüsimist ja õigusteadlastega nõu pidamist järeldusele, et antud asjas peab maavanem algatama järelevalve menetluse.

«Leian, et olukorras, kus mitmed omavalitsused jätavad vaidlustamiste kartuses otsused tegemata, peab riigil olema võimalus kontrollida ka avaliku võimu teostajate tegevusetust, eriti olukorras, kus kohalik võim on seaduse alusel kohustatud tegutsema,» lisas Lootsmann.

Maavanem tegi Tallinna linnavalitsusele ettepaneku esitada maavalitsusele riiklikuks järelevalveks vajalikud dokumendid ja seisukoht järelevalveobjektiks olevate halduse üksikaktide seaduslikkuse kohta.

Sel nädalal oli meedias korduvalt juttu, et Tallinna linnavalitsus rikub avaliku teenistuse seaduse §-s 16 sätestatud keeldu, kuna Pirita linnaosa haldussekretärina töötab jätkuvalt edasi Mart Külvi, kes on kohtu poolt karistatud ning seega on tema töötamine sellel ametikohal välistatud.

Loe lisaks «IRL nõuab kurjategijast linnaametniku vallandamist», «Pirita linnaosa vanem hoiab tööl maksupetturist ametnikku».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles