Selgus Tallinna kahe kooli ja kahe lasteaia renoveerija

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuristiku gümnaasium.
Kuristiku gümnaasium. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus kinnitas linna omandis olevate Kärberi 9 (Kuristiku gümnaasium), Vormsi 3 (Läänemere gümnaasium), Õismäe tee 110 (Vikerkaare lasteaed) ja Timuti 24 (Kolde lasteaed) kinnistutele hoonestusõiguste seadmise eelläbirääkimistega pakkumiste tulemused – parimaks pakkumiseks tunnistati OÜ K & L Arendus tehtud pakkumine.

Tallinn korraldas avaliku konkursi hoonestusõiguse seadmiseks neljale Tallinna linna omandis olevale kinnistule, millel olevaid hooneid ja rajatisi kasutatakse õppe- ja kasvatustöö eesmärgil.
Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula 21. juuni käskkirja alusel moodustatud vastav komisjon tunnistas parimaks pakkumiseks OÜ Astlanda Ehitus tütarfirma K & L Arendus poolt tehtud pakkumise.

K & L Arendusga sõlmitakse hoonestusõiguse seadmise lepingud, asjaõiguslepingud, hoonestusõiguse võlaõiguslikud müügilepingud ja üürilepingud. Hoonestaja on kohustatud lõpetama kinnistul asuvate hoonete ja rajatiste renoveerimistööd ning vormistama hoonete ja rajatiste kasutusload Kärberi 9 ja Vormsi 3 kinnistutel asuvate hoonete ja rajatiste osas mitte hiljem kui 15.augustil 2012 ning Õismäe tee 110  ja Timuti 24 kinnistutel asuvate hoonete ja rajatiste osas mitte hiljem kui 15.detsembril 2012.

Üüri suurus on vastavalt K & L Arenduse pakkumisele Kärberi 9 asuvate hoonete ja rajatiste puhul 7,28, Vormsi 3 asuvate hoonete ja rajatiste puhul 7,1, Õismäe tee 110 asuvate hoonete ja rajatiste puhul 12,42 ning Timuti 24 asuvate hoonete ja rajatiste puhul 17 eurot ruutmeetrilt.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on linna kohustuseks haridusasutuste haldamine, renoveerimise korraldamine ja koordineerimine. «Praeguseks on tekkinud vajadus põhjalikult renoveerida veel paljud pealinna koolid ja lasteaiad ning seepärast on linn otsustanud kaasata erasektorit kahe kooli ja kahe lasteaia kordategemisel ja edasisel haldamisel,» nentis Kõlvart. «Erasektori kaasamise eesmärgiks on jaotada paremini ehitustööde ja haldamisega seotud riske ning kasutada erasektori professionaalseid oskusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles