Saue volikogu premeeris Valtsonit 36 000 krooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue linnapea Orm Valtson eilsel volikogu istungil, kust ta lahkus 36 000-kroonise preemiaga.
Saue linnapea Orm Valtson eilsel volikogu istungil, kust ta lahkus 36 000-kroonise preemiaga. Foto: Mihkel Maripuu

Saue linnavolikogu määras eile reformierakondlasest linnapeale Orm Valtsonile 36 450-kroonise preemia ehk ametnike keeles tulemustasu.


Preemia maksmist põhjendas volikogu hulga selgitustega, nagu nõutavast tulemuslikum töö linna arengukava ja koalitsioonileppe elluviimisel, ent ka linnavalitsuse esindamine töövälisel ajal.



See pani linnavolikogu liikme ja eelmise linnapea Ero Liiviku imestama, sest Valtson saab linna esindamise eest ka 20 protsendi suurust esindustasu. Kokku teenib Valtson kuus linnarahva heaks töötamise eest 57 000 krooni.



Udused vihjed


Selle peale selgitas volikogu IRLi fraktsiooni kuuluv esimees Valdis Toomast, et see põhjendus kehtib peamiselt linnavalitsuse liikme Vello Toomiku kohta, kes samuti sai eile ühe astmepalga ulatuses preemiat.



Liivikut pani eile istungil imestama ka see, et kui eelnevatel aastatel on preemiat makstud nii, et otsuses on kirjas ka premeeritavate nimi ja preemia rahaline suurus, siis seekord need puudusid ja preemiate määramine oli päevakorda pandud väga ebamääraselt kui linnavalitsuse palgalistele liikmetele määratavad tulemustasud.



Palgalisi liikmeid on linnavalitsuses linnavõimu tõlgenduse kohaselt kaks – Valtson ja Toomik, kes seega eile ka premeeritud said.



Tagasihoidlik premeeritu


Linnapea Valtson ise oma preemiast pikalt rääkida ei soovinud. «Mina teen oma tööd, te nägite, mis tööd ma teen, mina olen kõik öelnud ja mul pole teile mitte midagi rohkem lisada,» ütles Valtson, viidates enne preemiate maksmist näidatud videole, millega linnavalitsus esitles linnavolikogule oma sel aastal tehtud töö tulemusi.



Preemia määras Valtsoni sõnul talle linnavolikogu, mingit preemiast loobumise soovi ta üles ei näidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles