Pirita ja Stroomi rand taotlevad sinilippu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvitajad Stroomi rannas
Suvitajad Stroomi rannas Foto: Margus Kruut

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada linnavolikogule otsuse eelnõu, millega kavandatakse investeeringuid sinilipu nõuete kriteeriumide täitmiseks Pirita rannale ja Stroomi rannale.

«Sinilipp on puhta, turvalise ja nauditava rannikuäärse puhkepiirkonna rahvusvaheliselt tunnustatud märk ja ma arvan, et Tallinna supelrannad on vaatamata meie lühikesele põhjamaisele suvele sinilippu väärt,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu. «Sinilipu määramisel randadele on aluseks 27 kriteeriumi, mis hõlmavad nelja valdkonda: keskkonnateadlikkus ja informatsioon, keskkonnaalane tegevus, vee kvaliteet, turvalisus ja teenindus ning nende nõudmiste täitmine on Tallinnale igati
jõukohane,» lisas Sarapuu.

Eelnõu kohaselt tuleb Pirita linnaosavalitsusel ja Põhja-Tallinna linnaosavalitsusel esitada taotlused sinilipu koordinaatorile sinilipu saamiseks Pirita rannale ja Stroomi rannale 1. märtsiks 2012.

Sinilippu heiskamise õigus on supelrandadele ning jahisadamatele antav tunnustus tervislikkuse, inim- ja loodussõbralikkuse järgimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles