Abilinnapea: mõtlen, kuidas saaks Ragn-Sellsiga suhelda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed Lasnamäe korteriühistud nurisevad Ragn-Sellsi teenuste üle.
Mitmed Lasnamäe korteriühistud nurisevad Ragn-Sellsi teenuste üle. Foto: Priit Simson

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu tutvus eile prügiveo olukorraga Lasnamäel ning püüdis ka prügiveofirma Ragn-Sellsi klienditeenindusega telefoni teel ühendust saada, kuid see ei õnnestunud ei lühi- ega pikalt numbrilt.

Sarapuu kinnitas, et Lasnamäe elanikud on korduvalt tema poole pöördunud ning kurtnud Rang-Sellsi tegevuse üle. Seetõttu otsustaski ta isiklikult tutvuda prügiveo olukorraga Tallinnas suurimas linnaosas.

«Väline pilt oli suhteliselt hea,» ütles Sarapuu. «Kuid kohtusin ka Loo korteriühistuga, kuhu kuulub 17 maja kokku 1651 elanikuga. Nende inimeste põhiprobleem on see, et prügikonteinerid pargitakse kinni ning jäätmeveoauto ei pääse ligi. See omakorda tekitab korteriühistule tühiveoarveid ning inimesed ei tea, mida teha.»

Majaelanikega olukorda arutades jõuti järeldusele, et on vaja üles panna liiklusmärgid, mis keelavad prügikonteinerite ees parkimise. Mupo saab siis valesti parkijaid trahvida.

Teise probleemina selgus Lasnamäel, et väiksemad prügikonteinerid lihtsalt varastatakse ära. Sarapuu sõnul tuleks konteinerite suurused ja ka asukohad üle vaadata, et tagada prügikastide säilimine.

Kolmandana kurtsid korteriühistud, et tühisõitude eest tuleb liiga palju maksta.

«Siis tekkiski kummaline olukord,» ütles Sarapuu. «Nimelt tahtsin telefoni teel võtta ühendust Ragn-Sellsi klienditeenindusega, et selgitada tühisõitude probleemi. Valisin lühinumbri 15155, seal öeldi, et jätke oma teade ja siis hakkas muusika mängima, mis kestis lõputult. Ka pikalt telefoninumbrilt ei õnnestunud klienditeenindust kätte saada.»

Ragn-Sells sai korraldatud jäätmeveokonkursi korras prügiveo suuremal osal Lasnamäel enda kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles