Kohus lubas Kristiine Prismal alkoholi jaemüüki jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma.
Prisma. Foto: Ander Ilp.

Tallinna ringkonnakohus jättis täna jõusse Kristiine Prisma kasuks langetatud otsuse alkoholi jaemüügi keelu tühistamise kohta.

Ringkonnakohus ei rahuldanud Kristiine linnaosa kaebust Kristiine Prisma kasuks langetatud otsusele, ütles ringkonnakohtu kohtunik Ivo Pilving.

Linnaosavalitsus ei olnud rahul mullu novembris Tallinna halduskohtus langetatud otsusega ning leidis, et see oli põhjendamatu ja vastuolus seadusega.

Linnaosavalitsus tahtis, et ringkonnakohus jõustaks Kristiine Prismale linnaosavalitsuse kehtestatud alkoholi jaemüügi keelu.

Linnaosavalitsusel on võimalik vaidlustada ringkonnakohtu otsus riigikohtus 30 päeva jooksul, kuid kaebuse arutusele võtmine seal ei ole kindel.

Tallinna halduskohus tühistas mullu 12. novembril Kristiine linnaosavalitsuse korralduse Kristiine Prismas alkoholi jaemüügi keelamise kohta.

Halduskohus leidis, et Kristiine linnaosavalitsuse korraldus keelata Kristiine Prismas alkoholi jaemüük on ebaproportsionaalne ehk ei vasta rikkumise raskusele.

Samuti sooritas linnaosavalitsus haldusmenetluse Prisma suhtes kiirustades ja puudulikult ning rikkus sealjuures uurimisprintsiipi ja kaebaja ärakuulamise põhimõtet, märkis halduskohus.

Kristiine linnaosavalitsus keelas Prismas alkoholi jaemüügi mullu 26. septembril, kuna varem oli Prisma müünud alaealistele mõne pudeli alkoholi.

Halduskohus peatas mullu 1. oktoobril esialgse õiguskaitse korras Kristiine Prisma alkoholimüügikeelu. Halduskohtu määruse jättis jõusse ka Tallinna ringkonnakohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles