Saue volikogu tunnustas linnapead 36 450 krooniga

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue linnapea Orm Valtson.
Saue linnapea Orm Valtson. Foto: Raivo Tiikmaa

Saue linnapea Orm Valtson tegi volikogus ettekande linnavalitsuse 2008. aasta töötulemustest ning volikogu otsustas tunnustada linnapea tööd määrates tulemustasuks 1 kuu astmepalga, mis linnapea puhul on 36 450 krooni.

2008. aasta viimasel istungil kiitis Saue linnavolikogu heaks 2009. aasta eelarve, millega andis rohelise tule järgmise aasta suurinvesteeringutele – algklasside hoone ning avatud noortekeskuse hoonete ehitamisele, vahendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Eelarve vastuvõtmise poolt hääletas 12 volikogu liiget ja erapooletuid oli 3.

2009. aasta eelarve üldpõhimõteteks on konservatiivne tulude planeerimine, 2008. aastal alustatud projektide elluviimine ning pikemat perspektiivi arvesse võttes investeeringute suurendamine ning jooksvate kulutuste vähendamine.

Investeeringutest on kõige märkimisväärsemad algklasside maja ehitamine ja avatud noortekeskuse ehitamine, mida Euroopa Regionaalarengu Fond toetab 15 miljoni krooniga.

Lisaks on kavas Nurmesalu ja Tule tänavate rekonstrueerimistööde alustamine ning koolini viiva läbimurde ehitamine. Kokku investeeritakse enam kui 71 miljoni krooni eest.

Eelarve tulude kogumaht on 129 784 640 krooni, finantseerimistehingute maht 49 800 000 krooni ning kulude kogumaht 179 584 640 krooni.

Saue linnavolikogu esimehe Valdis Toomasti sõnul on linnavalitsus eelarve koostamisel teinud head tööd ning eelarve on koostatud väga professionaalselt.

Saue linnapea Orm Valtsoni sõnul saab 2009. aasta olema Eestile majanduslikult ja fiskaalselt küllaltki keeruline ning eelarvekõnelused valitsuse ning omavalitsusliitude vahel kulgesid väga raskelt ja omavalitsustele ebasoodsalt - vähenesid nii haridusinvesteeringud kui ka teede hooldusele suunatud vahendid.

«Kindlasti ei möödu majanduslangus ka Saue linna ja tema elanikke puudutamata. Eeltoodust tulenevalt, on koostanud konservatiivne eelarve. Arvestades elanike suurenevaid väljaminekuid eluasemele ja teenustele, ei ole kavandatud ka maksumäärade tõusu, maamaks Saue linnas on jätkuvalt Eesti kõige madalam ja selle koefitsient on 0,7 samas kui Tallinnas on see 1,5,» kommenteeris eelarvet linnapea.

«Vaatamata eelarve eelnõu konservatiivsusele, näeb linnavalitsus siiski võimalusi viia ellu koalitsioonileppes ja linna arengukavas kokkulepitu,» lisas Valtson.

“«Oleme seisukohal, et Euroopa Liidu struktuuritoetuste ja võõrvahendite kasutamine investeeringuteks haridusse, noorsootöösse ja keskkonda on linna arengut silmas pidades põhjendatud ja aitab kindlasti kaasa Eesti majanduse kasvule. 2008 aasta on olnud nende valdkonna projektide ettevalmistuse aasta ja järgmine peab saama kavandatu elluviimise aastaks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles