Tallinn korraldab tööotsijatele tasuta infopäeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval toimub Rahvusraamatukogus järjekordne tööotsijatele mõeldud üritus.
Neljapäeval toimub Rahvusraamatukogus järjekordne tööotsijatele mõeldud üritus. Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval, 20. oktoobril kella 11-14 toimub Eesti Rahvusraamatukogu konverentsikeskuses (Tõnismägi 2) tasuta infopäev «Millest alustada, kui oled töötu?».


Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on eelseisev infopäev suunatud tööotsijatele, töötutele, avalikel töödel osalejatele ja sotsiaalsetel töökohtadel töötajatele. «Tallinna teises abipaketis aastateks 2011-2012 on 53 meedet nii linnaelanikule kui ettevõtjale ning linna üheks prioriteediks on tööpuuduse leevendamine,» ütles Sarapuu Raepressi vahendusel.

«Selleks loob linn sotsiaalseid töökohti, sealhulgas toetame sotsiaalsete töökohtade teket erasektoris ja kolmandas sektoris ning rakendame töötuid avalikus töös. Ühtlasi pakume inimestele võlaõigusalast, tööõigusalast ja psühholoogilist nõustamist jne. Ka eelseisev infopäev on üks osa abipaketist, kus oma ala spetsialistid annavad praktilisi näpunäiteid ja kogemusi tööotsijatele,» lisas abilinnapea.

Infopäeval räägib töötukassa Tallinna ja Harjumaa osakonna juhtivkonsultant Ruth Laos, millest alustada, kui oled kaotanud töö. Tööõigusalase nõustamise praktikast Tallinna Tööbüroos kõneleb Tallinna Ettevõtlusameti tööõigusnõustaja Reet Vare, nõuandeid tööotsijale jagab ettevõtlusameti tööhõive spetsialist Merle Kark, ettevõtlusega alustamisest ja ettevõtlustoetustest kõneleb ettevõtlusameti juhtivspetsialist Krista Kink. Näpunäiteid võlgadesse sattunud isikutele jagab Tallinna Sotsiaaltöö keskuse võlanõustaja Katri Heinjärv, mittetulundusühingute loomisest räägib Ülle Mitt MTÜ-st Loov Nõmme ja Kristiine ettevõtlike tööotsijate klubi kogemusest kõneleb Piret Proos.

Infolaudadega on üritusel väljas ka Tallinna Sotsiaaltöö Keskus (võlanõustamine) ning Tallinna ettevõtlusamet (Tallinna tööbüroo, tööõigusnõustamine, ettevõtja infopunkt).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles