Kristiine linnaosa valitsus hoiatab petturite eest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendaja eelmise loenduse ajal.
Rahvaloendaja eelmise loenduse ajal. Foto: Lauri Kulpsoo

Tallinna Kristiine linnaosa vanema Andrei Novikovi sõnul laekusid linnaosa elanikelt kaebused petistest, kes rahvaloendajatena esitledes püüavad korteritesse ja majadesse pääseda ning elanike kohta täpset infot välja uurida.

Selline petis külastas üht Välja tänava korterit, mille omanik helistas Kristiine linnaosa valitsusse ja uuris, kas tema juurde on saadetud rahvaloendaja, keda huvitasid erinevad andmed tema perekonnast, majanduslikust seisust, kinnisvarast, töökohast ja muust sellisest.

Teisel korral tuli linnaosavalitsusse Kuldnoka 17 kortermaja elanik, kes rääkis, et keegi, kes  end rahvaloendajaks nimetas ja kaugelt ID-kaarti näitas, nõudis enda laskmist korterisse. Saanud eitava vastuse, läks ta naaberkorteri ukse taha.

Et vältida ja ennetada inimeste pettuse ohvriks langemist, soovib Kristiine linnaosa valitsus elanikke hoiatada, et rahvaloendajal on kaasas eriline isikutunnistus, mitte ID-kaart. Selle peab ta esitama enne seda, kui ta palub lasta end korterisse. Lisaks kannavad loendajad vastava sümboolikaga sinist salli ja sinist portfelli.

Novikov palub kõigil inimestel säilitada valvsus suhtlemisel kahtlaste isikutega, kes nimetavad ennast loendajateks ning pidada meeles, et tõelised rahvaloendajad külastavad kortereid ja maju ajavahemikul 16. veebruar - 31. märts 2012.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles