Pihl: kapo käitus linnavalitsuses naiivselt

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Riki montaaž

Siseministri ja endise kaitsepolitsei (kapo) peadirektori Jüri Pihli hinnangul käitusid kapo ametnikud Tallinna linnavalitsuse kabinetist jälitusseadmeid ära viies lohakalt või naiivselt.


«Eks nad olid võib-olla lohakad või naiivsed ja arvasid, et Tallinna linnas on neile toetus - kui kuritegevuse vastu võideldakse, siis aidatakse neid, mitte pärast ei takistata.»

Pihl väitis tänases Postimehes ilmunud intervjuule kapo peadirektori Raivo Aegiga viidates, et kaitsepolitsei töö ongi juba muutunud keerulisemaks, kuna korruptandid on muutunud kavalamaks.

«Eks edaspidi nad peavad oma kvalifikatsiooni tõstma ja sellega arvestama,» soovitas Pihl kapole.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul ei teinud kapo ametnikud suurt eksimust, kui käisid end valvekaamerate eest varjamata Tallinna linnavalitsusest pealtkuulamise või filmimisseadmeid ära viimas.

«Keegi ei saanud ju filmida mahavõtmise protseduuri ja see kõige salajasem osa on endiselt salajaseks jäänud.»

Tema sõnul on lintide ära viimise fookusesse toomise taga soov juhtida tähelepanu kõrvale väidetavalt linnaametniku korruptiivselt teolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles