Vanglatapmiseni viis uurimisandmetel kinnipeetavate tüli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla
Tallinna vangla Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Tallinna vanglas neljapäeva õhtul tapmisega lõppenud kahe kinnipeetava konflikt sai esialgsetel andmetel alguse olmetülist.

Põhja ringkonnaprokuratuur ei soovi raske kuritöö motiive täpsemalt kommenteerida, kinnitades, et need selguvad uurimise käigus. Küll aga avaldas prokuratuur, et ohvril tuvastati peavigastused ja lämbumise tunnused.

«Millise vigastuse tagajärjel täpselt surm saabus, selgitab kohtuarstlik ekspertiis. Kas tapmiseks kasutati mingit eset või mitte, ei saa menetluse huvides veel praegu rääkida,» ütles prokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik BNSile.

Justiitsministeeriumi kinnitusel käsitleb neljapäeva õhtul Tallinna vanglas toimunud tapmise uurimine põhjalikult ka vangla töötajate tegutsemist kuritöö ajal. Ministeeriumi pressiesindaja Priit Talve sõnul avastas vangla valvur kuritöö kell 18.30, kuid tapmise toimepanemise täpne aeg selgub kriminaalmenetluse käigus.

Talve sõnul pole seni ilmnenud puudujääke Tallinna vanglas kinnipeetavate valve korraldamisel, mis võinuks aidata kaasa võimalusele kuritöö sooritada. «Praegu ei ole selliseid asjaolusid teada. Antud juhtumi puhul hinnatakse aga kindlasti põhjalikult ka vangla tegevust,» lisas Talv BNSile.

Tallinna vangla ametnikud leidsid neljapäeva õhtul vahistatute eluhoone kinnisest kambrist kinnipeetava vägivallatunnustega surnukeha. Justiitsministeeriumi kinnitusel oli kambrisse paigutatud lisaks hukkunule vaid üks kinnipeetav. Tegu oli vahistatutega, kes viibisid samas kambris koos alates 16. septembrist.

Surnu oli vahistatud seksuaalkuriteos kahtlustatavana ning oli eelnevalt kriminaalkorras karistatud. Kambris viibinud teine vang on vahistatud varguses kahtlustatavana ning on varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Tallinna vangla alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

Viimati põhjustas kinnipeetav kaasvangi surma 2007. aastal Tartu vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles