Riigikohus tühistas endisele Rae vallavanemale määratud karistuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Uukkivi.
Raivo Uukkivi. Foto: Toomas Huik

Riigikohus tühistas endisele Rae vallavanemale Raivo Uukkivile alama astme kohtutes määratud väärteokaristuse valimiseelse reklaamikeelu eiramise eest.


Riigikohus tühistas Harju maakohtu ja Tallinna ringkonnakohtu otsused ning lõpetas väärteomenetluse Uukkivi suhtes seoses väärteo aegumistähtaja möödumisega.

Harju maakohus tunnistas jaanuari alguses Uukkivi kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste seaduses poliitilisele välireklaamile kehtestatud piirangute rikkumises süüdi ning määras talle 200 euro suuruse trahvi.

Maakohus nägi Uukkivi süüd selles, et 2009. aasta 14. oktoobril oli tema kasutuses olnud Mitsubishi tagaklaasile paigaldatud kirje «Kõik valima», mille esitäht K kujutas endast Keskerakonna logo ning mõlemal pool seda kirjet olid numbrid 162, mis oli Uukkivi kandidaadinumber 2009. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel Rae vallas.

Tänavu kevadel astus Uukkivi Keskerakonnast välja ning augustis liitus Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles