Kohus ei vabastanud Kemerovo jõugu väljapressijat vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees.ee

Viru maakohus ei vabastanud lõppeval nädalal ennetähtaegselt vanglast Kemerovo kuritegeliku grupeeringusse kuulunud meest, kes kannab väljapressimise eest pikka vangistust.

Kohus leidis, et kaheksa-aastast vangistust kandva Aleksei Seltšenkovi ennetähtaegne vabastamine on praegu ennatlik ja põhjendamata , nõustudes sellega nii prokuröri kui ka vangla juhtkonna arvamusega.

Ka mullu augustis jättis kohus Seltšenkovi ennetähtaegselt vabastamata.

Süüdistuse järgi ähvardasid Seltšenkov ja temaga samasse kurjategijate jõuku kuulunud Vitali Utikov Maardus elavat Jurit vägivalla ja tapmisega, kui mees ei maksa neile 30 000 krooni. Väidetavalt oli Juri enne seda Maardus Flamingo baaris Seltšenkovi solvanud, mistõttu Utikov leidis, et solvajat peab karistama.

Kurjategijad ähvardasid, et kui nad raha ei saa, lõikavad nad Juril ära kõrvad, sõrmed, keele ja suguelundid, vägistavad teda ning löövad ta seejärel üldse maha.

2005. aasta veebruari alguses püüdsid Utikov ja Seltšenkov Juri ühes korteris kinni. Seejärel lõikusid kurjategijad tema nägu ja kaela habemenoaga ning piinasid ja peksid teda.

Kui Juri mõistis, et kurjategijad kavatsevad ta ära tappa, hüppas mees neljandal korrusel asuvast korterist läbi klaaside rõdule ja sealt alla. Juri sai põgenemisel raskeid kehavigastusi ning on praegu esimese grupi invaliid.

Keskkriminaalpolitsei võttis Seltšenkovi kinni järgmisel päeval pärast kuritegu, kuid Utikovil õnnestus end nädal aega politsei eest varjata. Politsei tabas mõlemad mehed Maardus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles