Politsei on laupäevaseks meeleavalduseks valmis

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Occupy Wall Street liikmed
Occupy Wall Street liikmed Foto: SCANPIX

Tallinna politsei sõnul on nad laupäevaseks «Occupy Tallinn» meeleavalduseks valmis ja korraldaja on neile kinnitanud, et tegemist on sügavalt rahumeelse üritusega.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo politseijaoskonna juht Tarvo Ingerainen ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et nad on avalikust koosolekust teadlikud, miiting on registreeritud ja nad on suhelnud korraldajaga.

15. oktoobril kell 12 toimub Tallinnas Vabaduse väljakul meeleavaldus «Occupy Tallinn».

Ingeraineni sõnul kinnitas korraldaja neile, et meeleavalus peaks olema sügavalt rahumeelne.

«Oleme sündmuseks valmis ja prognoosid ei viita, et peaks tekkima intsidente,» sõnas Ingerainen. «Kuid oleme seal olemas.»

Ta tõstis ka esile, et korraldajad on üritusele kaasanud korrapidaja, kes jälgib avalikku korda.

«Eraldi tugevaid jõude välja ei too, kuid saame hakkama,» sõnas ta.

Eelmisel kuul New Yorgis alguse saanud Wall Streeti vastane protestiliikumine «Hõivake Wall Street» («Occupy Wall Street») on levinud ka teistesse USA linnadesse ja 15. oktoobril toimub ülemaailma protestipäev.

«Occupy Tallinn» Facebooki lehel on kirjas, et 15. oktoobril tulevad inimesed üle kogu maailma tänavatele ja väljakutele ning inimesed nõuavad oma õigusi ja tõelist demokraatiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles