Peterburi tee äärde kavandatakse tootmis- ja ärilinnakut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe
Lasnamäe Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus kehtestas Peterburi tee 94a, 94b ja 94c kinnistute detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada kuue hektari suurusele alale tootmis-, äri- ja büroohooned.

Detailplaneering näeb ette 6,05 hektari suuruse maa-ala kaheksaks krundiks jagamise ning võimaldab ehitada kruntidele kuni 12 hoonet. Alale on planeeritud kaks kuni 8-korruselist büroohoonet, kolm 2-8-korruselist, neli kuni 3-korruselist äri- ja/või tootmishoonet ning kolm ühekorruselist tootmishoonet.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas, tiheda liiklusega Peterburi tee äärses tööstuspiirkonnas, alal paiknevad põhiliselt tööstus- ja laohooned ning büroopinnad. Planeeringuala külgneb Väo paekivikarjääriga. Planeeringuala kontaktvööndis teisel pool Peterburi teed asub Lasnamäe paneelelamurajoon, kaks kooli koos staadionitega ning nende vahele jääv uus munitsipaalelamuala.

Tallinna üldplaneeringu kohaselt jääb kõnealune maa-ala magistraaltänavate ärivööndisse, kuhu võib rajada põhiliselt kaubandus- ja teenindusettevõtteid. Samuti jääb planeeritav piirkond tööstusettevõtete alale, kus uute elamute rajamine on lubatud vaid erandina.

Peterburi tee äärde on plaanis rajada täiendav haljastus, säilitatakse ka planeeringualal kasvav väärtuslik kõrghaljastus. Olemasolevate suhteliselt vanade tootmishoonete asemele on plaanis ehitada uued, kaasaegsed tootmis- ja esindusliku fassaadiga büroohooned, korrastamaks Peterburi tee äärset ärihoonete fronti.

Detailplaneeringu koostas K-Projekt. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Paekivitoodete tehase osaühing. Tallinna linnavalitsus algatas detailplaneeringu 11. veebruaril 2009 ning võttis vastu 28. aprilli 2010.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles