Linn jätab maksupetturist ametniku saatuse juristide ja õiguskantsleri kätte

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Külvi on siiani Pirita linnaosa haldussekretär.
Mart Külvi on siiani Pirita linnaosa haldussekretär. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus kavatseb küsida mõnelt advokaadibüroolt ja õiguskantslerilt hinnangut, et otsustada, kas jätta Pirita linnaosavavalitsuses töötav ning maksupettuse eest karistatud Mart Külvi ametisse.

«Kõigepealt pöördume õigusliku arvamuse saamiseks juristide poole, et saada sõltumatu hinnang väljastpoolt linnakantseleid ja pärast seda pöördume õiguskantsleri poole,» ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar täna linnavalitsuse pressikonverentsil. «Kui nemad leiavad, et tuleks ametist vabastada, siis me seda ka teeme. Kui mitte, siis vastupidi.»

Linnapea märkis, et paragrahv, mille alusel Külvit karistati, dekriminaliseeriti 2007. aastal.

«Selle järgi ei tohiks enam vallandada, on juba hilja,» tõdes ta. «Omal ajal oleks võinud vallandada küll minu hinnangul.»

Pirita linnaosavalitsuses haldussekretärina töötav Mart Külvi mõisteti maksukuriteos süüdi 2005. aastal ja tema karistus saab kantud aasta pärast. Külvi oli linnaosas tööl juba siis, kui ta süüdi mõisteti.

Savisaar ütles, et otsuse jõustumise ajal ei pidanud linnaosavalitsus ega linna õigusteenistus vajalikuks Külvi ametist vabastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles