Tallinn hakkab katsetama uusi graffiti eemaldamise vahendeid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graffiti eemaldamine vanalinnas.
Graffiti eemaldamine vanalinnas. Foto: Peeter Langovits

Esialgu vaid Tallinna kesklinnas ja Lasnamäel hakatakse katsetama uusi meetodeid majaseintel ja mujal laiutava graffiti eemaldamiseks.

Eile toimus Tallinna abilinnapea Taavi Aasa juures nõupidamine, kus kesklinna vanema Mihhail Korbi ja Lasnamäe linnaosa vanema Olga Ivanovaga otsustati proovida graffiti eemaldamise vahendeid ja meetodeid, mida erinevad firmad pakuvad.

Aasa sõnul on tekkinud firmasid, kes pakuvad uusi vahendeid seinamaalingute eemaldamiseks. Linnaosavanemad peavad otsima välja kohad, kus saaks katsetada. Proovitakse vahendid ära ning siis kutsutakse kohale spetsialistid, kes peavad hindama, kas need meetodid töötavad või mitte.

«Kutsutud sai just need linnaosavanemad, sest kesklinn on kõige tulisem punkt ning Lasnamäe on koht, kus sillaalustel on palju graffitit,» selgitas abilinnapea. «Tahtsime, et oleks paar linnaosa, kus on erinevad pinnad.»

Kesklinnas on Aasa sõnul keerulisemad pinnad ja paljud neist asuvad muinsuskaitsealustel hoonetel, Lasnamäel aga on enamuses tegemist betooniga. Praegu ei ole veel täpselt teada, millal katsetustega alustatakse. Linnaosad ise korraldavad seda.

Aas mainis, et üks firma pakub mingit poollooduslikku materjali, mida ühe korra on proovitud linnahalli peal ning väidetavalt olid tulemused head. Nüüd tuleb täiendavalt katsetada. Liivaprits kõigile pindadele ei kõlba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles