Reformierakond lubab lõpetada keskpartei ainuvõimu Tallinnas

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer..
Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reformierakonna Tallinna piirkonna esimeheks valitud Remo Holsmeri sõnul on partei eesmärgiks tõugata pealinnas võimult Keskerakond.

«Meie eesmärk on võita kohalikud valimised ja lõpetada keskerakondlik linnaviletsus Tallinnas,» kinnitas Holsmer.

Tema sõnul ei saa kuidagi rahul olla pealinna juhtimisega. Tallinnas on ainuvõimul Keskerakond.

«Lisaks viimasel nädalal üles kerkinud korruptsiooniskandaalidele iseloomustavad keskerakondliku linnavalitsuse tööd kahtlased korteritehingud, maksutõusud ning kogu avalikkust pahandanud kultuuriobjekte vastandav internetiküsitlus,» märkis Holsmer.

«Meil on sellest jamast, mis Tallinnas toimub, juba ammu villanud. Tallinlased väärivad ausat ja igas mõttes paremat linnavalitsemist.»

Tema sõnul ei saa pealinna reformierakondlased nõustuda Keskerakonna plaaniga võtta järgmisel aastal täiendavalt 600 miljonit krooni laenu.

Lisaks on eelarvesse planeeritud 230 miljoni krooni eest linnavara müüki ning üksikisiku tulumaksu prognoosi suurendatakse 250 miljoni krooni võrra. «Kumbki plaan ei ole praeguses majandussituatsioonis kuidagi mõistlik,» lausus Holsmer.

Holsmeri hinnangul on praegu linnavolikogus arutatav eelarve selgelt defitsiidis ja lihtsalt ei laeku täis. Me tegime volikogus ettepaneku vähendada linna järgmise aasta tegevuskulusid 8 protsenti ehk 440 miljoni krooni võrra, kuid Keskerakond pole seda kuulda võtnud, ütles ta.

Linna järgmise aasta eelarve mahuks on keskerakondlik linnavõim kavandanud 8,1 miljardit krooni. Reformierakonna teatel ulatub 2009. aasta lõpuks linna laenukoormus 55,7 protsendini lubatust ehk peaaegu nelja miljardi kroonini.

Eile Reformierakonna Tallinna piirkonna esimeheks valitud Remo Holsmer on ühtlasi ka Reformierakonna fraktsiooni esimees Tallinna volikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles