Haridusamet: GAGi eelarve puudujääk tuli katta teiste koolide arvelt

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Adolfi gümnaasium.
Gustav Adolfi gümnaasium. Foto: Toomas Huik

Tallinna haridusamet kinnitas, et Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi (GAG) eelarve puudujäägid on tulnud katta teiste koolide arvelt.

Ameti andmetel kulutas GAG 2006. aastal personalikuludes 154 465 krooni rohkem kui eelarves ette nähtud, majanduskuludes oli ülekulu 1 614 699 krooni. 2010. aastal kulutas GAG personalikuludes 555 000 krooni enam kui eelarve lubas. Ka ei suutnud kool täita enda poolt võetud kohustust omatulude osas, mille alalaekumine oli 139 887 krooni.

GAGi direktor Hendrik Agur on varem Postimehele selgitanud, et 2010. aasta eelarve ületamine 535 000 krooni ulatuses toimus seoses õpetajate ületundide tasustamisega 1,5 kordses ulatuses. «Viga tekkis raamatupidamissüsteemis koefitsiendi muutmata jätmise pärast. Vastutajaks on loomulikult koolijuht, et viga õigel ajal ei märganud,» viitas ta.

Haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar märkis, et eelarvedistsipliini rikkumisest tekkinud ülekulud on tulnud katta teiste koolide arvelt. Ta osutas, et 2006. ja 2010. aasta kokkuvõttes hindas haridusamet GAGi juhtimist finantsküsimustes ebarahuldavaks,  Agurit karistati vastavalt noomituse ja hoiatusega. 2011. aastal ei ole haridusameti ökonoomikateenistus eelarve osas aga probleeme ega riske täheldanud.

Ometi otsustas Tallinna linnavalitsus korraldada lähema kuu jooksul finantskontrolli GAGis. Haridusvaldkonda kureeriva abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on kontrolli ajendiks linnavolikogu liikme Märt Sultsi vastav ettepanek. Küsimusele, mis saab, kui ka tänavu leitakse eelarve täitmisel puudujääke, vastas Kõlvart: «See ei ole kindlasti hea, kui me midagi leiame, aga ma ei hakkaks midagi spekuleerima.» Varem on ta vastuses Märts Sultsi arupärimisele märkinud, et jätkuv direktori töökohustuste täitmata jätmine võib kaasa tuua töölepingu lõpetamise.

Möödunud nädalal kirjutas Postimees, et GAGist on erinevatel põhjustel lahkunud ridamisi töötajaid. Leini Jürisaar nentis, et sel teemal on kooli kuraator rääkinud Hendrik Aguriga, kes avaldas ka põhjused ühe või teise juhtumi puhul. «Siiski äratab suur personalivoolavus GAGis tähelepanu ja tekitab mõningaid küsimusi,» sõnas Jürisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles