Jaan Möldrile hääli ostnud mees sai karistada

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski endine linnapea Jaan Mölder.
Paldiski endine linnapea Jaan Mölder. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus mõistis täna rahalise karistuse summas 300 eurot ja 87 senti Andrei Pavlištšukile, kes ostis 2009. aasta kohalike omavalitsuste valimistel Paldiski endise linnapea Jaan Möldri kasuks hääli.

Maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul mõistis kohus 49-aastase Pavlištšuki õigeks viies ning süüdi kahes kuriteoepisoodis, teatas ERR Uudised.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt pakkus ja andis Pavlištšuk 2009. aasta 8.-18. oktoobrini Paldiskis seitsmele inimesele raha, et nood hääletaksid kohalike omavalitsuste valimistel Jaan Möldri ja Ljudmilla Zaitseva poolt.

Uurimine selgitas, et pakutud summad jäid vahemikku 100-250 krooni ning kokku pakkus Pavlištšuk «õige» valiku eest inimestele 1350 krooni.

Kriminaalmenetluses ei tuvastatud, et Mölder oleks ise olnud seotud enda kasuks häälte ostmisega ning häälte ostmist eitas ka Pavlištšuk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles