Veel on võimalik kandideerida Tallinna noortevolikogusse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Kuni 17. oktoobrini on kõigil 14-26-aastastel noortel, kelle elukohaks on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tallinn, kandideerida Tallinna linna noortevolikogusse.


2011. aastal valitakse noortevolikogusse 21 liiget kolmest huvirühmast: õpilased, üliõpilased ja noorteühendused, teatas Raepress. Igast huvirühmast valitakse seitse esindajat ning huvirühma valimisi korraldab vastav esindusorganisatsioon: õpilased -Tallinna Õpilasesindus, üliõpilased - Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud ja noorteühendused - Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.

Kandideerimiseks noortevolikogusse tuleb esitada valimisi korraldavale esindusorganisatsioonile kandideerimisavaldus, CV ja motivatsioonikiri, mis sisaldab ülevaadet senise tegevuse kohta noortevaldkonnas ja omapoolset nägemust tööst noortevolikogus.

Valiku kandidaatide osas teevad Tallinnas tegutsevad õpilas-, üliõpilaskondade ja noorteühenduste volitatud esindajad 24.- 28. oktoobril toimuvatel valimiskoosolekutel.

Tallinna linna noortevolikogu on Tallinna linnavolikogu juures tegutsev Tallinna noortest koosnev nõuandva õigusega osaluskogu. Noortevolikogu eesmärk on kaitsta noorte huvisid linnas, rääkida kaasa linna noorsootöö korralduslikes küsimustes, tutvustada noortele demokraatia põhimõtteid, julgustada noorte kodanikualgatust ning kaasata noori linnaelu korraldamist puudutavatesse otsustusprotsessidesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles