Madalikul olevat kalalaeva ei õnnestunud pühapäeval lahti saada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade kalalaevale.
Vaade kalalaevale. Foto: Märt Maandi

Pakri poolsaare lähedal madalikule sõitnud kalalaeva Baltic omanikel ei õnnestunud pühapäeval alust madalikult lahti saada, päästetööd jätkuvad järgmisel nädalal.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles BNSile, et katsed laeva madalikult lahti tõmmata lõppesid pühapäeva õhtul. «Laeva omanikud katsetavad aluse lahtitõmbamist uuesti järgmisel nädalal. Kas tööd jätkuvad juba esmaspäeval, sõltub ilmast, kuna ilmajaam on lubanud tormituult,» märkis ta.

Madalikul olnud laeva juures oli pühapäeva pärastlõunal märgata õlilaiku, kuid Uldrichi sõnul ei olnud tegemist laevast lekkinud kütusega. Reostuslaik oli väga väike ning tõenäoliselt pärines see seadmetest, mille abil laeva madalikult lahti tõmmata üritati.

Soome lipu all sõitva laeva omanikfirma alustas laeva lahtitõmbamisega pühapäeva hommikul, tellides selleks kohale ujuvkraana ja tuukrid. Tegevust jälgis pidevalt politsei- ja piirivalveameti kaater.

Teisipäeva hilisõhtul madalikule sõitnud kalalaev Baltic püsib samas asukohas ning selle ahtriosa on täitunud veega. Laeva meeskonnaliikmete sõnul on laeva tankides üks tonn kütust ja 600 liitrit masinaõli.

Piirivalve sai teisipäeval veidi enne keskööd teate, et Pakri poolsaare põhjatipust 1,6 meremiili kaugusel on madalikule sõitnud kalatraaler, mille kaks meeskonnaliiget vajasid evakueerimist.

Kuna Paldiski kordoni mootorpaadi toimkond ei saanud abi osutada halbade ilmastikuolude tõttu, küsis politsei- ja piirivalveameti pääste- ja koordinatsioonikeskus Helsingi merevalve allkeskuselt võimalust kaasata nende kopter inimeste evakuatsiooni. Appi tulnud Soome piirivalve helikopter toimetas kaks meeskonnaliiget Paldiski lõunasadamasse.

Samal ajal oli piirivalve lennusalga ainus lendav helikopter teisel väljakutsel, osaledes metsa eksinud 86-aastase mehe otsingul Lääne-Virumaal Rägavere vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles