Kesknädala ajakirjanik sai Toompeal peksa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Kesknädal.
Ajaleht Kesknädal. Foto: Raigo Pajula

Eile õhtul kella 20 paiku rünnati Toompeal ajalehe Kesknädal toimetajat, ajalehe hinnangul võib tegu olla tahtliku ründega Kesknädala vastu.

Kesknädala 67-aastane toimetaja läks õhtul pärast tööd Toompeal Stenbocki maja läheduses Patkuli trepist alla, kui teda ründas selja tagant kurjategija. Kesknädala toimetajale löödi raske esemega vastu pead ning ta kaotas teadvuse, juhuslik mööduja kutsus talle kiirabi.

Põhja-Tallinna Regionaalhaiglas kontrolliti toimetajat kompuutris ning tehti vajalikud õmblused, seejärel lubati ta koju ravile. Inimene on siiski töövõimetu ja sügavas šokis, seisis Kesknädala pressiteates.

Asju ega raha kurjategija ära ei võtnud. Kas teda segati või ei tahtnudki ta sooritada röövkallaletungi, on esilagu teadmata, lisati teates.

Kannatanu tegi politseile ründe kohta ka avalduse.

Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde kommenteeris, et siin võib olla tegemist nii juhusliku kokkusattumuse kui ka tahtliku ründega just Kesknädala vastu.

«Ühelt poolt levis samal päeval sõnum, et Tallinnas on hüppeliselt suurenenud inimestele kallaletungide hulk. Samas näeb kogu riik kaitsepolitseis ja prokuratuuris kasutatavaid vahendeid väidetavalt korruptsiooni vastu võitlemiseks, teisalt aga mõjuvad need avalikkuses millegipärast Keskerakonda kahjustavate rünnakutena. Kesknädal pole kunagi varjanud, et kaitseb eelkõige tsentristlikku ja sotsiaalseid erisusi tasakaalustavat maailmavaadet.»

Reinde sõnul võiks politsei riigis tegelda rohkem oma põhitööga, kaitstes inimeste julgeolekut, nende vara ja tervist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles