Tiskre elanikud kardavad uusi kortermaju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiskre-Hansu uute terrasselamute nurgakivi panek 2004. aasta kevadel.
Tiskre-Hansu uute terrasselamute nurgakivi panek 2004. aasta kevadel. Foto: Ergo Kuld/Postimees

Tiskre-Hansu elamupiirkonna elanikud on selle vastu, et piirkonda rajataks veel kortermaju, nagu näeb ette Hansu 1 ja 3 detailplaneering.

Tiskre-Hansu praeguste elanike hinnangul koormaksid uued korterelamud liigselt piirkonda ja nad soovitavad mereäärsetele kinnistutele rajada mitte kõrgemaid kui kahekorruselisi elamuid, kirjutas Eesti Päevaleht.

Haabersti linnaosa vanema asetäitja Juhan Hindovi sõnul on ühelt poolt mõistetav, et elanikele on vastukarva plaanitavate korrusmajade ehitusmahtude suurus. «See on igal pool nii, et kui mina olen siia tulnud, siis rohkem enam ei tohi miski muutuda. Aga sageli ei huvituta varem, mis võib vastavalt detailplaneeringule piirkonda veel tulla,» sõnas Hindov Postimees.ee'le.

Hindovi sõnul ei pea päriselt paika elanike väiteid, et rajooni on juba praegu kerkinud rohkem kortermaju kui linna üldplaneering lubab. «See on väikeelamute piirkond üksikute korterelamutega - aga linnaplaneering ei täpsusta, mida tähendab «üksikud», kas see on üks, viis või mingi muu arv,» sõnas ta.

Linnaosa vanema asetäitja ütles ka, et näiteks bussiliikluse tihendamise eesmärgil oleksid lisanduvad elanikud abiks: «Oleme autobussikoondisega rääkinud bussi number 4 tihendamisest, kuid neil on oma normatiivid ja praegu nad ütlevad, et sõitjate arv on nii väike, et selleks pole põhjust.»

Hindovi sõnul on Tiskre-Hansu ja Tiskre vahel praegu oluliselt maid, mis on täis ehitamata ja heakorrastamata. «Linn on ikkagi tiheasustusala ja kui inimesed soovivad olulist privaatsust, peaksid nad tõsiselt kaaluma, kuhu soovivad oma eluaset rajada.»

Samas lisas ametnik, et loomulikult on inimestel õigus protestida ja esitada vastulauseid ja kindlasti võetakse need arvesse, sest selleks avalikustamised ongi. «Usun, et arendaja soovib oma projekte ka kunagi maha müüa, järelikult kui inimesed annavad märku, et seal tuleb midagi muuta, siis tark arendaja ka seda teeb. Täna peab arendaja väga targalt planeerima hinna, ehitusmahtude ja inimeste soovide vahel,» uskus Hindov.

Ta ei osanud küll öelda, milline on inimeste huvi piirkonda kodu ostmise vastu, kuid märkis, et näiteks Hansaõue kortermajades on veel piisavalt müümata kortereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles