Reporter.ee: Parbuse kabinetis käis maffia

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles, et koostöös valvuriga linnavalitsusse öösel sisse tulnud mehed käisid pistise kahtluse tõttu vahistatud Ivo Parbuse kabinetis ning tegemist on maffiaga.


Majahaldusega tegelev Viljar Meister oli ka täna hämmingus. «Et nad siit uksest sisse saaksid pidi neil selle jaoks olema ukse võtmed ja kaardid,» ütles Meister, vahendas Reporter.ee.

Mehed olevat rääkinud ka midagi valvuriga ning kui meestel oli kohtu luba olemas, siis tõesti andis valvur neile Ivo Parbuse kabineti võtme.

Kabinetis viibisid nad mitte rohkem kui veerand tundi. Algse versiooni põhjal võib oletada, et kapo agendid käisid mikrofone ning kaameraid Parbuse kabinetist ära viimas.

Endine kriminaalpolitseinik Koit Pikaro arvab, et see on mingi struktuuri ebaprofessionaalsus. «Mul tekkis tahtmatult meenutus, kui mõned aastad tagasi luurati maa-ameti järgi. Üle tee asus minu tuttavate firma ja nad mitu nädalat kurtsid, et nende maja juures seisavad mingid autod ja mehed istuvad tegevusetult sees,» rääkis Pikaro.

«Ükskord mindi häbematuses nurga taha ja autol vahetati number sealsamas ära. Jama lõppes siis, kui nad läksid ligi ja ütlesid «Me kutsume sulle Pikaro» ja siis läksid nad sealt ära,» meenutas endine kriminaalpolitseinik.

Savisaare väitel saab prokuratuur kapole loa anda ainult varjatud läbiotsimiseks või muudeks eritoiminguteks. Need poisid aga marssisid sisse täiesti avalikult ja kaamerate all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles