Lasnamäel süttis puidutööstuse angaar

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval kell 18.12 sai häirekeskus teate, et Tallinnas Lasnamäel Paneeli tänaval põleb puidutööstuse angaar.

Sündmuskohale saadeti päästemeeskonnad Kesklinna, Pirita, Nõmme ja Lilleküla komandost ning lisaks Ida- ja Lääne-Harju vanemoperatiivkorrapidaja. Põlengule saadeti ka redel- ning paakauto. Leek oli jõudnud juba angaari katuseni, seetõttu tuli avada hoone katusekonstruktsioonid.

Põlengu tagajärjel varises osaliselt sisse hoone katus. Kell 20.04 oli tulekahju pindala katusel hinnanguliselt 400 ruutmeetri suurune.

OÜ Askala puidutööstuse direktor Hannes Metsla ja töödejuhataja ütlesid, et ettevõttes pannakse kokku liimpuidust mööblit, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat». Tuletõrjujad välja kutsunud töödejuhataja sõnul võis tuli alguse saada mööbli lakkimisruumist. Tuli levis äärmiselt kiiresti, samas olid inimesed veel tööl. Kokku oli sel hetkel kohal kümmekond inimest, kes teavitasid töödejuhatajat põlengust.

Kella 23 ajal ütles päästekeskuse pressiesindaja, et kustutustööd kestavad ning põlengut pole veel õnnestunud lokaliseerida.

Neljapäeval kell 00.35 teatas Põhja-Eesti päästekeskus, et kell 00.20 oli tulekahju lokaliseeritud ja jätkusid järelkustutustööd.

Õnnetuses sai kannatada kolm inimest. Kahe sündmuskohal viibinud vingumürgituse kahtlusega inimese tervislikku seisundit kontrollisid kiirabimeedikud kohapeal, hospitaliseerimist nad ei vajanud. Sündmusel sai käevigastuse ka päästja, kelle kiirabi viis haiglasse kontrolli, pärast mida lubati ta kodusele ravile. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles