Lapsevanemad muretsevad ohtliku metsatuka pärast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivimäel on metsatukas mitme meetri sügavune bassein, kust inimene omal jõul välja ronida ei suudaks.
Kivimäel on metsatukas mitme meetri sügavune bassein, kust inimene omal jõul välja ronida ei suudaks. Foto: Peeter Langovits

Nõmme lapsevanemaid teeb murelikuks Kivimäel asuv eraomanduses metsatukk, kus lapsed võivad mitme meetri sügavusse piireteta basseini kukkuda või telefonimasti otsa ronides oma elu ohtu seada.


Kivimäe tänava lõpus asuv metsatukk on tegelikult eramaa, kuhu võõrastel asja ei peaks olema. Krunt on ümbritsetud küll võrkaiaga, kuid mitmes kohas on aia sees suured augud ning paaris kohas pole aeda ollagi. Pealegi pole seal ühtegi silti, is teataks, et tegemist eramaaga, kuhu võõrad minna ei tohi.

Metsatuka sees on tühjana seisev kahekorruseline kontorihoone. Selle lähedal on aga mitme meetri sügavune ümmargune bassein, mille servad on maapinnaga tasa ning millel pole ainsatki piiret. Üle basseini läheb kitsas ja ilmselt libe kivist purre. Peaaegu basseini kõrval on ka ilma luugita kanalisatsioonikaev, mis on samuti paar meetrit sügav.

Sealsamas lähedal seisab ilmselt kuidagi telekommunikatsiooniga seotud mast, kus poisid pidid vanemate sõnul ronima. Üks teine, ilmselt juba ammu vanaraua hulka kuuluv mast on aga ohtlikult viltu vajunud, sest selle neljast pingutustrossist vähemalt kaks on metallikrattide saagiks langenud.

Nõmme linnaosavanem Erki Korp kinnitas, et on lapsevanematega kursis ning käis ka ise möödunud nädalal koos politseiga seda ala üle vaatamas. «Lauliku tänava poolt on aed ees ja keegi ei tohiks sisse pääseda. See, et Särje tänava poolt on osa aeda maha võetud, ei anna kellelegi veel õigust võõrale krundile hulkuma minna,» lausus Korp.

Linnaosavalitsus saatis kinnistu omaniku esindajale märgukirja ning selle tulemusena on nüüd ümber basseini ja teiste ohtlike kohtade tõmmatud kollane hoiatuslint. «Piirdeaia puudumise kohta tegime mupole kirja, et nad alustaksid selles osas menetlust,» lausus Korp.

«Loodetavasti paneb omanik aiaaugud kinni, aga kuna on tegemist huvitava piirkonnaga, mis paistab inimesi ligi tõmbavat, siis ütlesin ka politseile, et seal võiks rohkem patrullida ja asjal silma peal hoida. Järgmisel nädalal on mul abipolitseinikega kohtumine üldise turvalisuse teemal ja kindlasti saavad ka nemad seal piirkonnas korra hoidmisel abistada,» ütles linnaosavanem.

Korpi sõnul on sellised mahajäetud objektid probleemiks ka selle tõttu, et seadusega ette nähtud
trahvisummad on praegu liiga väikesed. Nii on omanikul on mitu korda odavam maksta trahvi, kui asi korda teha.

«Aga see on muidugi kurb, kui sellised väärtuslikud maatükid on ripakil ja räämas. Omanik võiks sinna teha näiteks mingi majutusasutuse, sellise pansionaadi tüüpi asja, mis kuluks Nõmmele väga ära,» arvas Korp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles