Kultuurikatlasse plaanitakse tuleval aastal investeerida 40 miljonit

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon tegi Tallinna linna 2009. aasta eelarve eelnõusse muudatusettepaneku, millega eraldatakse Tallinna kultuuriväärtuste ametile 40 miljonit krooni Kultuurikatla investeeringuteks.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul tehti otsus Kultuurikatla kasuks, lähtudes
olulisel määral internetihääletuse tulemustest, kus 54 protsenti hääletanutest eelistasid Kultuurikatla valmimist järgnevate aastate jooksul, vahendas Raepress.

«Kindlasti ei tähenda see aga seda, et Tallinna Linnateatri uue hoone ehitus ei oleks linnale oluline, vastupidi – toetame endiselt linnateatrile uue teatrisaali ehitamist, kuid praeguses ebastabiilses majanduslikus olukorras lükkub ehituse algus mõnevõrra edasi,» märkis Jäppinen.

«Kuna tegemist on väga mahukate investeeringutega, mis ulatuvad ühtekokku 600 miljoni kroonini, siis paratamatult tuleb teha valikuid, kui tahes raske see ka poleks. Kultuurikatla puhul on lähitulevikus võimalik kaasata ka Euroopa struktuurifondide vahendeid ja välistatud pole ka erasektori kaasfinantseerimine.
Kultuurikatla arendus on pigem protsess ja lõplikku valmimise tähtaega ei olegi siin
võimalik määrata: katel on kui Tallinna linn, mis kunagi valmis ei saa, vaid
pidevalt areneb,» selgitas abilinnapea.

«Teatrihoone ehitust aga ei ole võimalik venitada 3-5 aasta peale – see oleks teatri loomingulise vormi ja kogu kollektiivi suhtes ebaõiglane, seega: teatrit saab ehitada siis, kui me tõepoolest oleme kindlad, et suudame selle objekti kahe aasta jooksul valmis ehitada. Kuna riik ilmselt ei soovi Tallinna kultuuriellu panustada, mida ilmekalt näitab riigi 2009. aasta eelarve, siis linnateatri puhul saab linn arvestada vaid oma eelarve vahenditega,» sõnas Jäppinen.

Järgmise aasta Tallinna linnaeelarve eelnõusse tehti täna ka ettepanek lisada
linnateatrile täiendavad 2,2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles