Maksupetturist ametnik töötab Pirital jätkuvalt edasi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Külvi on siiani Pirita linnaosa haldussekretär.
Mart Külvi on siiani Pirita linnaosa haldussekretär. Foto: Toomas Huik

Tallinna Pirita linnaosa valitsuse haldussekretärina töötab kolme aasta eest maksupettuse eest tingimisi vangi mõistetud Mart Külvi.

Avaliku teenistuse seaduse kohaselt ei tohi teenistusse võtta isikut, kel on karistatus tahtlikult toime pandud kuriteo eest, vahendas ETV saade «Aeg luubis». Pirita linnaosa valitsuses töötav Mart Külvi mõisteti maksukuriteos süüdi 2005. aastal ja tema karistus saab kantud aasta pärast.

Tallinna personalidirektor Esta Heinmaa tunnistas telesaatele, et kuuleb ajakirjaniku käest esimest korda mehe karistuse kohta ning tunnistas, et 1600 linnaametniku lauskontrolliks pole neil aega ning puudub ka vastav personalipoliitiline otsus.

2005. aasta novembris karistas Tallinna linnakohus aga Külvit ulatusliku maksupettuse eest aasta ja kümne kuu pikkuse tingimisi vangistusega nelja-aastase katseajaga.

Süüdistuse kohaselt aitas Külvi koos Janek Südaga varifirmade juhatuse liikme või majandustegevuse korraldajana kaasa maksupettuse toimepanemisele.

Külvi ja tema kaaskohtualuste süül jäi riigil saamata üle poole miljoni krooni.

2006. aasta jaanuaris õigustas toonane Pirita linnaosa vanem Enno Tamm mehe jätkamist linnateenistuses sellega, et kohtuotsus pole veel jõustunud.

Samal teemal loe ka «Maksupettur töötab ametnikuna edasi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles