Üleilmne meeleavalduspäev toob rahva tänavaile ka Eestis

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas inimesed tulevad tänavatele?
Kas inimesed tulevad tänavatele? Foto: SCANPIX

Suhtluskanalid levitavad internetis teadet, mis kuulutab 15. oktoobri ülemaailmseks meeleavaldamise päevaks ja Eestis kavatseb sel puhul riigivõimu vastu meelt avaldama minna ka siinne Rahvuslik Liikumine.

Facebookis teatab grupp Occupy-Tallinn-Estonia, et 15. oktoobril tulevad inimesed kogu maailmas tänavatele ja väljakutele ja Eestis tehakse seda järgmise nädala laupäeva keskpäeval Tallinnas Vabaduse väljakul, kirjutas Õhtuleht.

Kuigi eilse õhtu seisuga Eestis ametlikult ühtegi kõnekoosolekut registreeritud ei olnud, kinnitab Eesti Rahvusliku Liikumise juht Aivar Koitla, et nemad kavatsevad võimaluse ära kasutada ja kavandatavat show-laadset meeleavaldust.

«Valitsus ja riigikogu langetavad otsuseid ilma debatte pidamata - meie rahvuslik jätkusuutlikkuse kestmine seatakse niimoodi kahtluse alla,» selgitas Koitla.

Politsei sõnul võib avalikke kõnekoosolekuid, kus ei kasutata helivõimendust ja muid sääraseid abivahendeid, registreerida kuni kaks tundi enne koosoleku algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles