Hukkunutega tehasepõlengu kohtuprotsess lükkus edasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus lükkas täna edasi kahe töötaja surmaga lõppenud porolooni- ja madratsitehase põlengu kriminaalasja arutamise.

Kohus määras uue istungi 19. oktoobrile, sest üks kaitsja on haigestunud, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR Uudistele.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab OÜ Tarmel Furniture arendusjuhti Heldur Lepat (68) ja tehasejuhti Timo Topaasiat (35) ohtlike kemikaalide ja jäätmete käitlemise nõuete rikkumises ning töötervishoiu- ja tööohutusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest inimeste surma põhjustamises.

Tallinnas Pärnu maanteel asuv Tarmeli tehasehoone süttis 2006. aasta 20. detsembri õhtul, Tarmeli madratsi- ja porolooni tootmishoones põles 20 tonni porolooni ning muud madratsite valmistamiseks vajalikku tooret, põlengu kustutamine kestis mitu päeva.

Kuna suurpõlengus varises osa hoonest kokku, siis leidsid päästjad õhtuses vahetuses olnud ja kadunuks jäänud 22-aastase Marina surnukeha mitu päeva hiljem, 60-aastase Mai surnukeha ei leitudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles