Pealinna tabas kallaletungide tulv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald naisterahva kallal. Pilt on illustreeriv
Vägivald naisterahva kallal. Pilt on illustreeriv Foto: Corbis / Scanpix

Möödunud nädalavahetusel tungiti Tallinna tänavatel inimestele kallale üle tosina korra, millest vähem kui pooltel juhtudel rööviti inimestelt nende kaasasolnud vara.


Reede õhtust alates registreeris politsei Tallinnas kokku 15 kallaletungi ja ühe rüseluse, Harjumaal tungiti kallale kahele inimesele.

Neli kallaletungi pandi toime kesklinnas. Kallale on tuldud nii naistele kui meestele, seejuures mitte ainult üksikutele, vaid ka paaris liikuvatele. Näiteks Sauna tänaval tungisid ööl vastu laupäeva 35-aastasele mehele kallale 41-aastane mees ja 34-aastane naine, järgmisel ööl aga tungis samal tänaval 24-aastane Igor üksi kallale kahele mehele.

Üheksal juhul viidi kallaletungis kahtlustatavad politseiosakonda.

Kuus röövimist toime pannud inimesed pääsesid politsei eest. Neljal röövimisel on üksiku inimese kallale läinud kaks tundmatut meest korraga. Röövide kannatanud jäid ilma enamasti mobiiltelefonist ja rahakotist, saades kahju 1600-4900 krooni.

Reede varahommikul Majaka tänaval said röövlid 20-aastaselt noormehelt lisaks ka sülearvuti, kuldsõrmuse, modemi ja parfüümi, millega tekitati kahju kokku umbes 13 000 krooni.

Ööl vastu pühapäeva rööviti Suur-Ameerika tänaval 61-aastaselt mehelt rahakott, mobiiltelefon, prillid, villane nokamüts ja dokumendid, millega tekitati varalist kahju 13 700 krooni.

Pühapäeva öösel tekkis kaks kaklust ka siseruumides. Öösel kella 2 ajal toimus aga mitme inimese vahel rüselus Tallinna sadamas viibinud laeva Baltic Princessi pardal. Politseiosakonda viidi ülekuulamisele väidetav kakluse põhjustaja, 37-aastane mees, teatas Põhja politseiprefektuur.

Üks kallaletung toimus kell 5 ööklubis Privé ja ka sealt viidi kahtlustatav politseiosakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles