Tallinnas kasvab noorte kodutute hulk

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil hetk kodututele supi jagamiselt sel sügisel Tammsaare pargis.
Pildil hetk kodututele supi jagamiselt sel sügisel Tammsaare pargis. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi kodutute arvu Tallinnas pole täpselt teada, on nende arv viimasel ajal tuntavalt suurenenud ja nende hulgas on palju noori.

Suvel oli öömajades poole rohkem ööbijaid kui aasta tagasi ja suvi on öömajades olnud alati vaikne aeg, vahendab ERR Uudised.

«Kui läheb külmaks, siis tõenäoliselt on oodata sel aastal suuremat vajadust, kui varasemalt on olnud,» ütles Tallinna sotsiaaltöö keskuse resotsialiseerivate sotsiaalteenuste juht Eve Lääts.

Akadeemia tee varjupaigas on 40 kohta ja koduks on see maja 30 mehele, kellest pooled on alla 40-aastased; Eve Lääts ütleb, et noorte kodutute arvu kasvu on olnud märgata umbes aastajagu.

Akadeemia tee üksuse juhi Meelika Limbergi sõnul on tegemist  töö kaotanud inimestega või nendega, kes pole tööle läinudki, kuna neil puudub haridus ja oskus mingit tööd teha, paljudel on olnud probleeme ka alkoholi või narkootikumidega, mis on viinud peresuhete katkemiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles