Tundmatu objekt Tallinna kohal tekitas elevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Corbis / Scanpix

Eile õhtul märkasid mitmed Tallinna ja Harjumaa inimesed taevas eredat objekti, mida võis vaadelda tundide kaupa, ilma et see paigalt oleks liikunud.

Ufoloog Igor Volke ütles, et talle helistasid õhtu jooksul mitmed inimesed, kes nägid taevas väga eredat objekti ja pidasid seda ufoks.

«Esimene kõne tuli kella kuue paiku õhtul ja räägiti, et edelasuunas on märgata umbes 20 kraadi kõrgusel väga eredat objekti, viimased vaatlejad nägid seda öösel kella poole ühe ajal,» sõnas Volke.

Ufoloogile helistajad kirjeldasid taevas olevat hästi eredat objekti, mis seisis paigal. «Üks helistaja rääkis suurest objektist, teine väikesest heledast kerast, mis ei olevat tema hinnangul planeet,» vahendas Volke.

Ehkki ta püüdis ka ise kahes kohas seda objekti üles leida, ei õnnestunud tal nähtust silmata ei Kadaka puiesteel ega Pirital teel, kus ta autost selleks väljus.

«Inimesed ei oska sageli hinnata taevas oleva objekti asukohta ja seetõttu ma eriti hasarti ei läinud.» Ufoloogi sõnul on tavalised varakevadised ja hilissügisesed helistamised, sest loodus tekitab siis huvitavaid vaatemänge.

«Kel kogemusi taevavaatluste osas pole, võib pidada ufoks ka astronoomilisi objekte,» rääkis Volke. Kuna eile õhtul läks ilm jahedamaks, siis võivad mitmed taevakehad atmosfääri madalamates kihtides tekkivate õhuliikumiste tõttu pakkuda põnevaid vaatemänge: eredad objektid plingivad, vahetavad vikerkaarevärve, heidavad kiiri.

«Kuid kui mõelda, et esimene helistaja nägi seda objekti kella 18 ajal ja viimane kella poole 1 ajal öösel, siis astronoomilised objektid peaksid olema selle aja jooksul oma suunda ja kohta vahetanud,» lisas Volke. «Kirjelduste järgi oli aga asukoht umbes sama kogu selle aja jooksul. Seega mingi intriig selles on,» muheles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles