Pirita ametnikke häirib pubist tulev praadimislõhn

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Pirita linnaosavalitsus sai ligi 1,2 miljonit krooni oma praeguse maja remontimiseks, sest ventilatsioonita hoones häirib ametnikke allkorruselt tulev praadimislõhn ning pehkinud aknaid pole võimalik avada.


«Kuna majas puudub ventilatsioon, jõuab kabinettidesse esimesel korrusel asuva pubi köögist praadimislõhn,» põhjendas linnaosavanem Tiit Terik raha saamist linnavalitsuse reservfondist. «Akende avamine on võimatu, sest pehkinud ja amortiseerunud puidust aknaraamid ei võimalda seda.»

Algselt pidi tänavu sügiseks valmima 37 miljoni krooni eest Pirita linnaosavalitsuse uus maja, kuid kevadel kuulutati hange läbikukkunuks, sest vähim pakkumine ületas eelarves planeeritud rahalisi vahendeid.

Teriku sõnul teostati enamuses töökabinettides teostati viimati remonti aastat 10-15 tagasi ning samast ajast pärineb ka valge laminaadiga kaetud lagunev kontorimööbel.

Linnaosavanem tõdest, et talveperioodil läheb suurem osa küttekuludest välisilma kütteks, kuna aknad lihtsalt ei pea sooja ega tuult. Külmematel perioodidel kasutatakse täiendavaks sooja saamiseks kabinettides soojapuhureid, mis suurendab veelgi kulusid.

Valgustus töökohtadel ei vasta Teriku sõnul tervisekaitse poolt läbiviidud mõõtmiste järgi kehtestatud nõuetele, kuigi on muretsetud teenistujate laudadele laualambid. Ta lisas, et täielikult on amortiseerunud linnaosa valitsuse kõrval tiiva koridoris asuvaid rendiruume ja munitsipaalpolitsei tualetid.

Saadud raha eest on plaanis akende valmistamine koos akende vahetusega, remont linnaosa valitsuse koridoris, valgustite väljaost ja paigaldus linnaosa valitsuse kontoriruumides, remont rendiruumide koridori tualetis, kabinettide remont ning uue mööbli ost ja paigaldamine.

 ARHIIV! Pirita haldushoone ehitus võib kalli hinna tõttu edasi lükkuda

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles