Esimese kuuga taotles maamaksust vabastamist viiendik koduomanikest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval aastal on Tallinna koduomanikel võimalus maamaksust vabaks saada.
Tuleval aastal on Tallinna koduomanikel võimalus maamaksust vabaks saada. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavaraameti andmeil oli täna hommikuse seisuga maamaksust vabastamise avalduse esitanud 38 219 koduomanikku, mis moodustab 21 protsenti potentsiaalsete taotlejate koguarvust.


Septembris laekus keskmiselt 1158 avaldust päevas. Avalduse esitanuist 46 protsenti kasutasid elektroonilise esitamise võimalust (17 734 avaldust), 54 protsenti vormistas avalduse teeninduspunktis (20 485 avaldust), teatas Raepress.

Maamaksust vabastamise avalduste vastuvõtt algas 1. septembril. Avalduse esitamiseks on aega kuni 10. jaanuarini 2012.

Tallinn vabastab maamaksust kodualuse elamumaa kuni 1500 ruutmeetri ulatuses. Tulenevalt maamaksuseadusest on maamaksust vabastamise aluseks vabastuse taotleja esitatud vormikohane avaldus.

Maamaksust vabastamist on võimalik taotleda kõigil Tallinna koduomanikel – ka kõigil korteriomanikel. «Maamaksuvabastusele on õigus üksnes koduomanikul, kes on end rahvastikuregistris samale aadressile elama registreerinud. Ent paljudel on see nüanss, et üksnes omamisest maamaksuvabastuse saamiseks ei piisa, tähele panemata jäänud,» lausus abilinnapea Eha Võrk.

Kodualuse maa maksust vabastamiseks tuleb esitada avaldus ka pensionäridel, kes on seni saanud pensionäri maamaksuvabastust või -hüvitist. Represseeritud, kellele on varem maksuvabastus määratud, ei pea uut avaldust esitama.

Kiireim ja mugavaim moodus on esitada maamaksust vabastamise avaldus riigiportaali eesti.ee kaudu. Need, kellel avalduse elektrooniliselt esitamiseks oskust ja võimalust ei ole või on nende aadressandmetes tehnilisi ebatäpsusi, saavad aga esitada avalduse elukohajärgsesse linnaosavalitsusse, linnakantselei teenindussaali või linnavaraametisse. Allkirjastatud avalduse võib ka postiga elukohajärgsesse linnaosavalitsusse või linnavaraametisse saata.

Täpsem teave avalduse esitamise võimaluste kohta on olemas maamaksuvabastuse kodulehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles