Samost: Tallinna linnaosavanemate lojaalsus Savisaarele on mõõtmatu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb, Olga Ivanova ja Andrei Novikov
Mihhail Korb, Olga Ivanova ja Andrei Novikov Foto: Raigo Pajula, Meelis Tomson, Mihkel Maripuu

Ajakirjanik Anvar Samost leidis, et Tallinna keskerakondlastest linnaosavanemate lojaalsus Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele on mõõtmatu, kuna mujal parteis neil poleks võimalik sel kombel karjääri teha.

«Vaatame, keda on Keskerakonna Tallinna nõukogu kinnitanud uuteks linnaosavanemateks: need on Mihhail Korb, Andrei Novikov ja Olga Ivanova vastavalt siis Kesklinna vanem, Kristiine vanem ja Lasnamäe linnaosa vanem,» loetles Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Need on paljudele Keskerakonna valijate hulka mittekuulujatele suhteliselt tundmatud nimed,» tõdes Samost.

«1996. või 1997. aastal oleks iga tallinlane ära tundund Jüri Oti, aga võtame mõne, kes pole niivõrd kriminaalsete asjade päras kohut käinud,» sõnas ajakirjanik Kalle Muuli.

«Aga Urmas Paet Nõmme linnaosavanemana avamas pidevalt laste mänguväljakuid ja ujulaid, polnud vähem tuntud isik, see oli siiski üle-tallinnalise tuntuse saavutamise ametikoht, nüüd on aga see amet taandunud tehnilise töö või ametniku ametiks, mitte enam väga poliitiliseks persooniks, nagu ta omal ajal kahtlemata oli,» tõdes Muuli.

«Kes on rääkind, et Keskerakonnast järjest lahkuvad tuntud näod, neil soovitan vaadata linnaosavanemate nimekirja: kus mujal parteis võiks Mihhail Korb  või Olga Ivanova teha karjääri nagu nad praegu teevad, nende inimeste lojaalsus erakonna juhile on ikka mõõtmatu,» nentis Samost.

«Neid ei ühenda rahvus või keel, vaid maailmanägemine, vene rahvusega siduma ma seda ei hakkaks, see oleks rahvuse suhtes vist pisut ebaõiglane,» leidis Anvar Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles