Eelkool võib maksta nii 19 kui ka 109 eurot kuus

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. klassi minekust on pealinnas saanud tõsine ettevõtmine, mis nõuab põhjalikku ettevalmistust.
1. klassi minekust on pealinnas saanud tõsine ettevõtmine, mis nõuab põhjalikku ettevalmistust. Foto: Panther Media/Scanpix

Oma laste kooli sissesaamise pärast muretsevad pealinna vanemad viivad oma lapsi usinalt eelkooli, milles käimine võib maksta nii 19 kui ka 109 eurot kuus.

Gustav Adolfi eelkoolis toimuvad tunnid kaks korda nädalas ja korraga ollakse koolis 2,5 tundi. Ühes kuus tuleb lapsevanemal ettevalmistusklassis käimise eest oma rahakotti kergendada 109 euro võrra. Eelkooli korraldavast koolituskeskusest kinnitati, et selline hind on neil püsinud juba aastaid. Ühel eelkooli õppepäeval on neli pooletunnist ainetundi ja õppetöö vahel on 10-minutilised mängupausid. Lisaraha eest võib Gustav Adolfi eelkoolis käiv laps õppida ka inglise keelt.

Pea kümme korda odavamalt ehk kõigest 19 euro eest saab Tallinnas last kooliks ette valmistada huvikeskuse Kullo ABC stuudios. Kokku saadakse kaks korda nädalas ning iga õppepäev on neli tundi pikk. Tegevus toimub 45-minutiliste tundidena, mille vahel on viieminutilised mängupausid. Pered, kelle lapsed käivad ABC stuudios kord nädalas, peavad maksma 16 eurot.

Vanalinna hariduskolleegiumist öeldi Postimehele, et neil toimub eelkool kaks korda nädalas ning korraga on lapsed koolis 2,5 tundi. VHK eelkoolis käimine läheb perele maksma 75 eurot kuus.

Tallinna reaalkoolis käiakse eelkoolis kord nädalas ja siis toimub kolm 35-minutilist tundi. Eelkooli tasu on selle koordinaatori Kai Anieri sõnul 51 eurot kuus ning see summa on muutumatuna püsinud viimased kolm-neli aastat.

Pirita majandusgümnaasiumis ja Rahumäe gümnaasiumis maksab eelkoolis käimine 35 eurot kuus. Rahumäe põhikoolis toimuvad eelkooli tunnid kaks korda nädalas ja kestavad kolm tundi. Pirital oodatakse lapsi eelkooli kord nädalas ja nö koolipäev on 2,5 tundi pikk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles