Tallinn kehtestas puude istutamise korra

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puude istutamine.
Puude istutamine. Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsuse poolt täna vastuvõetud kord kehtestab istutuste kavandamise, puuistikute kvaliteedi, istutamise ja garantiiaegse hoolduse ühtsed nõuded.


Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on puude istutamine oluline teema kõikide inimeste jaoks ning uus kord reguleerib seda kõikidel avalikel aladel.

«See tähendab, et see kord puudutab kogu linnaruumi. Siin on siiani probleemiks olnud see, et avalikus linnaruumis istutatakse puid küll palju, aga hiljem selgub, et need puud ei jää elama, sest nad on istutatud valesti. Näiteks on juurekael liiga mulla all või on istutatud liiga sügavale või ei ole puud õigeaegselt kastetud. Nii tekibki selline olukord, et kui puude istutamise kahe aasta pikkune garantiiaeg hakkab läbi saama, siis selgub, et sellist puud ei olegi olemas,» rääkis Sarapuu linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta selgitas, et nüüd on kirja pandud nõuded nendele, kes linnas haljastuse kujundamisega tegelevad. Selliseid asju võivad edaspidi kavandada maastikuarhitektid või vähemalt maastikukujundaja lisaerialaga insenerid või arhitektid, kellel on vastav pädevus.

Uus kord loob Sarapuu sõnul ka paremad võimalused istutustööde järelevalveks, nii et kui garantiiaja lõpus antakse puud aktiga üle, siis on teada, kuidas ja mis tingimustes need on kasvanud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles