Tallinn hakkab koolivõrku korrastama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Liis Treimann

Linnavalitsus võttis täna vastu eelnõu, mille alusel hakatakse koostama munitsipaalkoolivõrgu korrastamise kava aastateks 2013-2021.


Dokumendi nimi on «Tallinna munitsipaalüldhariduskoolide võrgu korrastamise kava 2013-2021 koostamise algatamine ja lähteülesande kehtestamine» ning selle peab kinnitama linnavolikogu.

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on kava koostamise eesmärgiks jätkata Tallinna elanike vajadustele, ootustele ning linna ruumilistele võimalustele vastavat koolivõrgu kujundamist. «Pealinna koolivõrk peab tagama võimaluse kõigil noortel omandada põhiharidus ja soovi korral üldkeskharidus,» ütles Kõlvart Raepressi vahendusel.

Kohalikke omavalitsusi sunnib koolivõrku korrastama õpilaste arvu vähenemine. Senine kava kinnitati 2003. aastal ning see lõpeb aastal 2012. Uus kava peab sisaldama koolivõrgu analüüsi ning lähtekohti selle arendamiseks, arvestades demograafilist olukorda. Samuti koolivõrgu arendamise võimalikke stsenaariume ja nende saavutamise aluseks olevad peamisi strateegilisi valikuid ning visiooni, mida soovitakse kava elluviimisega 2021. aastaks saavutada, selgub eelnõu seletuskirjast.

Tööprotsessi esimene etapp näeb ette ekspertide ja konsultantide leidmise, töögruppide moodustamise , vajalike tegevuste analüüsi ning kava analüütilise osa koostamise. See peab olema valmis tuleva aasta veebruariks. 2012. aasta aprillist juunini tutvustatakse kava koostööpartneritele ja koolidele ning kuulatakse ära nende ettepanekud. Tuleva aasta septembris jõuab kava linnavalitsuse ette ning oktoobris peaks selle kinnitama linnavolikogu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles