Homme avatakse TTÜ tudengimaja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Homme kell 11.15 avatakse Mustamäel Tallinna Tehnikaülikooli linnaku südames tudengimaja, kus varem asus raamatukogu.

Tudengimajas leiavad kodu TTÜ tudengiorganisatsioonid, maja eesmärk on pakkuda üliõpilastele sobivat keskkonda klubiliseks tegevuseks ja vaba aja veetmiseks. Üliõpilaste kasutusesse lisandus 1500 ruutmeetrit renoveeritud pinda.
 
Tudengimaja on Baltikumis ainulaadne, lähiümbruses samasuguste võimalustega hoonet pole.
 
«Lähtume oma tegevustes sellest, et ülikool on ennekõike üliõpilaste jaoks. Arvan, et tudengimaja valmimise järel on meie õpi- ja vaba aja sisustamise keskkond Eestis parim ja ka rahvusvaheliselt tipptasemel,» kinnitas TTÜ rektor Andres Keevallik.
 
«TTÜ tudengimaja avamist on tudengite ja tehnikaülikooli personali seas kaua oodatud. Oleme seadnud oma eesmärgiks pakkuda tudengitele ning akadeemilisele perele parimaid võimalusi selle erakordse maja kasutamiseks,» ütles tudengimaja juhataja Mai-Liis Veinberg.
 
Tehnikaülikooli tudengimaja avamisel on lubanud osaleda TTÜ rektor Andres Keevallik, TTÜ üliõpilasesinduse juhatuse esimees Tauri Kärson ja Merko Ehituse juhatuse liige Andres Agukas. Meelt lahutavad TTÜ tantsutüdrukud, rahvatantsuansambel Kuljus ning T-teater. Tutvuda saab kõigi tudengimajas kodu leidnud TTÜ tudengiorganisatsioonidega.
 
1971. aastal valminud hoones asus TTÜ raamatukogu kuni uue hoone valmimiseni.
 
Avamispäeval on maja tutvumiseks avatud kuni kell 21ni, uuest nädalast on tudengimaja avatud kell 12 – 21.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles