TV3: kiirust ületanud Savisaar võib juhtimisõiguse kaotada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare auto linnavalitsuse ees.
Edgar Savisaare auto linnavalitsuse ees. Foto: kaader Reporter.ee videost

Politsei esindaja sõnul on küllaltki tõenäoline, et eile suure kiiruseületamisega vahele jäänud Edgar Savisaar kaotab mõneks ajaks juhtimisõiguse.

«Sellise rikkumise eest on võimalik taotleda isegi aresti ja ära võtta ka juhtimisõigus kuni üheks aastaks,» ütles politsei liiklusjärelvalve talituse juht Elari Kasemets TV3 «Seitsmestele uudistele».

«Arvan, et aresti taotlemisest on asi natuke liiga kaugel – aresti kohaldame üldjuhul ikkagi paadunud liiklushuligaanidele, kelle register on ikka kordades ja kordades pikem kui ükskõik millisel tavakodanikul, et arestini taotlemiseni asi kindlasti ei jõua,» rääkis Kasemets.

Küll aga võib Savisaar ilma jääda juhtimisõigusest, kuna on TV3 andmetel viimase aasta jooksul veel teiselgi korral politseile kiiruseületamisega vahele jäänud.

«Lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmise kohaldamine on suhteliselt tõenäoline, aga jätkuvalt on see menetleja otsustada,» märkis Kasemets.

Pühapäeva õhtul peatas politsei Tallinn-Narva maanteel Tallinna linnapea Edgar Savisaare juhitud auto. Tallinna meer kihutas 90 alas 137 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles